Tu ce ancoră ai?

Ancora pentru suflet

Atunci când simți că este prea mult, când ai impresia că lumea aleargă și tu nu poți ține pasul. Ai atâtea îndoieli, ai atâtea probleme și nu îți mai vezi capul de munca. Chiar în perioada asta, toți am obosit de la atâta stat. Poate este cazul să iei piciorul de pe pedala de accelerație și să frânezi. Toți avem o limită undeva și nu este mereu despre ”a depăși limitele” dacă îți dorești o viață echilibrată. Nu trebuie să fii mereu motivat, pozitiv sau cu zâmbetul pe buze. Trebuie să îți accepți starea și să treci peste ea.

La o conferință cu un psiholog, spre rușinea mea, nu îi mai știu numele, ne spunea: ”Știu că mulți citiți și apreciați aceste cărți de dezvoltare personală care vă învață că trebuie să fiți mereu pozitivi și motivați, dar viața nu este mereu așa. Există puncte maxime și minime ale stării voastre și trebuie să le acceptați așa cum sunt. Mindset-ul general contează!

Ce pot să îți recomand?

Personal am momente când sunt workaholic, am program de la 08:00 la 01:00, am zile când îmi doresc să fiu lăsat în liniștea mea și să nu mă întrebi prea multe. Am momente când merg și mă întorc de la sală cu căștile pe cap să nu mă întrebe lumea de vorbă. Acestea sunt unele din zilele mele proaste. Atunci diger tot ce întâmpin. Când vin aceste momente, când vreau să mă detașez, pentru că simt că cedez, pianul îmi aduce liniștea. Mai jos îți ofer o bucată din Raiul meu!

Nu este pentru toată lumea și nu trebuie să fie! Poate să îți pară un proces bizar sau feminin dacă ești bărbat, iar dacă ești femeie s-ar putea să nu te regăsești. Generația noastră a cam pierdut plăcerea genului acesta de muzică.

Seara un playlist cu pian, o lumânare, o carte bună, persoana iubită alături care să îți accepte liniștea, face multe. Înainte de toate acestea, pune telefonul pe avion. Dacă vrei să îți trăiești viața, renunță să trăiești în rețelele de socializare. Doar folosește-te de ele. Eu așa mi-am găsit calmul de cele mai multe ori. Ar trebui să încerci. Nu este pentru toată lumea și nici nu trebuie, trebuie sa fie pentru tine. Găsește-ți ancora care să te calmeze, să îți reducă stresul și care te face să zâmbești.

Tu ce ancoră ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *