Scrisoare pentru Generația 2020

Scrisoare pentru Generatia 2020

Dragi copilași de clasa a 8 a, copii de liceu, studenți în an terminal, 

V-am simțit emoția și strigătul de dor pentru prietenii pe care i-ati părăsit dintr-o dată. V-am văzut cum ați crescut și ați realizat dintr-o dată că lumea s-a schimbat. La început probabil ați zis: “Hai că trece, poate este ceva de moment”. Apoi ați auzit știrile din afara, că oamenii nu se mai ating între ei, că fug unii de alții și este panică.

Atunci ați simțit că lumea s-a schimbat și din puzzle-ul viitorului vostru o să lipsească niște piese. Nu este ușor! Am stat și m-am gândit cum aș fi eu fară amintirile de la bancheturile la care am participat. Au fost 4 la număr și 4 festivități de absolvire, care au încununat peste 13 ani de studiu. 

Cine aș fi eu, fară aplauzele colegilor când am fost să-mi iau diploma, fără bucuria de a-mi îmbrățișa părinții, să le văd mândria în priviri și să le mulțumesc din suflet, la capătul unei reușite, că m-au susținut cum au putut. Fără bucuria de a felicita atâția oameni și de a-i îmbrățișa cu drag de fericire că au fost acolo.

Cine aș fi eu, fără cântecele de după banchet la răsăritul soarelui, fără râsetele necontrolate după o noapte extenuantă cu cei mai dragi oameni și fără emoțiile de dinainte, că nu știam dacă fata pe care o plăceam o să-i placă cum m-am aranjat.

Am simțit emoția voastră că sunteți triști, că ați conștientizat toate astea. Vă e dor de prieteni, de glume, de jocuri, de școala, de chiulitul de la ore și seminarii, de ieșirile în oraș cu prietenii…

Dar știți de ce ar trebui să vă fie cel mai dor?

De o îmbrățișare caldă. De prietenii care vă dau sfaturi proaste atunci când nu aveți nevoie de ele. De oamenii care v-au enervau uneori, dar fără ei viața ar fi plictisitoare. De glumele alea proaste care vă scot din sărite când sunt pe tema voastră, dar uneori vă fac să râdeți incontrolabil.

De oameni să vă fie dor. Momentele se recuperează, tot ce am spus mai sus o să fie înlocuite, o să fie altele mai puternice, dar oamenii nu se înlocuiesc.

Sper sa creșteți frumos și să realizați cât conteaza empatia și conștiința colectivă pentru oamenii din jurul vostru, pentru că este tot ce ne leaga!

Scrisoare pentru Generatia 2020
Scrisoarea protagonist.ro pentru Generatia 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *