Încearcă să fii bogat, nu să pari bogat

Se tot scrie despre ideea de a fi bogat, nu despre a părea bogat. În articolul precedent specificam despre mediocritate, deci articolul acesta puteți să îl considerați o variantă extinsă, fiind din alta perspectivă(Poți să îl vezi aici).

Îmi place să ies cu diverse categorii de oameni, iar cea mai “amuzantă” categorie este a celor ce reușesc să facă bani pe termen scurt. Eu mă bucur mereu pentru ei și ai de învățat de la aceștia pentru ca au un anumit tipar. Sunt perseverenți, ambițioși, nu îi interesează decât să iasă profit, sunt încrezători că sunt invincibili în ceea ce fac și au impresia că o să meargă mereu asa.

Reversul medaliei este lipsa educației financiare, a planificării pe termen lung a veniturilor, lipsa sustenabilității business-urilor și stabilității pe termen lung.

Sunt sigur că și voi cunoașteți sau ați întâlnit acești oameni. Probabil vă întrebați de unde fac bani, îi vedeți cum planifică cheltuielile înainte să obțină veniturile. Probabil că vă influențează, vă doriți să fiți acolo, dar mi-aș dori să nu mai văd asta, să fiți atenți la detalii și să vă educați mai mult. Nu aceasta este calea corectă!

Dacă vă doriți echilibru și stabilitate pe termen lung va trebui să învățați o primă lecție: Lucrurile de calitate se implementează pe termen lung. Nimic nu vine ușor și repede, cel putin ceva care să țină. Nimic nu vine fără eforturi și sacrificiu.

Ideea articolul nu este doar sa semnalez că exista o astfel de categorie care denotă snobism și mediocritate. Cu toții știm asta, ideea principală este ca voi să învățați sa fiți mai sus, sa vă educați, să vedeți ce este pentru voi și ce puteți îmbunătăți pentru a avea câștiguri mai bune, nu să vă lăsați influențați de ei.

Citeam într-o carte, nu îmi aduc aminte exact denumirea, dar sună ceva de genul acesta: Adevărul este că întotdeauna câștigăm atât cât valoram.
Este un adevăr crud, care m-a lovit și pe mine. Te face să te întrebi: “Eu cât valorez?” , dar până nu câștigi maximul din ceea ce ești tu și apoi implementezi procese care să devină o versiune extinsă a ta, veniturile tale o sa rămână la fel.

Ca de obicei adevărul este greu de acceptat.
Trebuie să învățăm încontinuu și să ne ridicăm treptat mai buni, mai perseverenți și mai stăpâni pe propriile noastre vieți. Restul sunt povesti…
Vă recomand filmul acesta:


Educate yourself,

Dorin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *