“Frustrează-te” de Florian Suba

Caracterul omului îl vezi prin felul în care vorbește cu ospătarul, nu cu primarul.

Florian Suba

Cum spuneam și în alte articole, îmi plac oamenii de calitate, acei oameni care sunt mereu perseverenți, îi vezi într-o continuă mișcare. O să-i găsești la toate evenimentele din oraș, fac voluntariat, muncesc, au hobby-uri și cel mai important fac foarte bine, ceea ce fac.

Unii oameni ar spune despre aceștia: “Când mai ai timp să trăiești, dacă faci atâtea?” Vedeți voi, acesta este de fapt un stil de viata și credeți-mă, că este ca o cămașă care stă bine pe oricine. Chiar îți dă un aer mai “aristocrat” să zic așa.

Așa este Florian Suba, așa l-am cunoscut, așa l-am văzut tot timpul, un om care face multe lucruri și le face foarte bine. Mereu cu zâmbetul pe buze și deschis.

Într-o zi văd pe facebook că a scris o carte și zic: “Wow, la asta nu mă așteptam, este o mișcare mare pentru branding-ul personal.” Pentru că da, dacă vrei să fii un om de calitate va trebui să te gândești cum arată brandul tău personal.

La câteva zile distanță, universul a complotat și ne-am întâlnit pe strada.
– Hei, Florian, ce faci?
– Uite bine, am făcut o vizita la niște prieteni
– Am văzut că ți-ai lansat o carte, foarte tare. Despre ce este?
– Mai bine îți dau cartea și afli singur, îmi dai un feedback când o termini de citit. Ne auzim pentru că sunt puțin pe fugă acum.
-Ceau, sigur. O zi faină!

Și uite așa, îți dai seama că primești ceea ce atragi. Că atunci când ai nevoie să întâlnești oameni faini, îi atragi când îți dorești și lucrurile vin de la sine.

O săptămână mai târziu, am terminat cartea, din scoarță în scoarță. Pot să spun că am rămas surprins! Este o lectură ușoară, dar foarte captivantă. După fiecare pagină îmi doream să citesc mai mult, sunt câteva lecții puse în contextul unei povesti, un întreg film se derulează în capul tău și îți imaginezi in felul tău personajele.

Mesajele, lecțiile de viață pe care ți le oferă sunt valoroase, uneori o să spui: “Păi știam deja asta, e puțin logic.” Uneori și eu mi-am pus intrebări de genul, dar apoi mi-am dat seama… Când este nevoie, de câte ori ne aducem aminte de lecțiile astea simple de viață?
Sunt atât de simple și logice că uităm de ele!

M-am regăsit în personajul principal, are puțin din fiecare, trece prin niște crize existențiale(Am scris aici despre acestea), este emoționant și în același timp rațional, la fel ca noi de altfel. Însă nu asta este cel mai interesant. Procesul de transformare prin care trece este extraordinar.

Procesul de maturizare și dezvoltare este același pentru toți. Perseverența îi modifică de fapt timpul de reacție si evenimentele îl diferențiază.

Poate o sa-ti para putin prea bine prezentat și imposibil, dar oamenii pe care îi întâlnește personajul principal, cu toții îi întâlnim la un moment dat în viața noastră.
In câteva cuvinte este o carte pentru toți, care merită citita. O s-o simți, o să te regăsești, o să-ti dai seama unde greșești.

P.S. : O parte din poveste și de unde o poți cumpăra o să găsești pe Blogul Conturam Domnii unde Florian ne scrie din experiență.

Read more books,
Dorin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *