5 Întrebări simple despre propria viață

Uneori am impresia că suntem într-o continuă stare de tranziție. Ne aflăm la începutul unui mileniu, era industriala se încheie și se schimbă, apare cea a internetului. Credințele noastre se schimbă, spiritualitatea este tot mai respinsă și găsita tot mai târziu, informații noi apar care ne oferă șansa să vedem că de fapt am făcut totul greșit până acum,iar media și marketingul manipulează tot mai mult.

Oamenii devin vegetarieni pentru că se împinge tot mai tare în asta, planeta arde și se încălzește, lumea politica se schimba o data cu societatea.
Dacă stai un pic sa procesezi toate aceste informații, nici nu ști pe care să te concentrezi, ce are prioritate, o să ai impresia că este un haos constant și te întrebi care este normalitatea.

Oare când se oprește?

Ceea ce mă surprinde în tot haosul acesta este să îi văd pe majoritatea cum se închid in bula lor. Îi văd, pentru că și eu am fost acolo. Îți creezi zona ta de confort prin rutina zilnica, pe social media îți programezi inconștient news-feed-ul să îți arate doar ce îți place, ieși cu oameni care nu îți aduc nimic nou, doar îți spun și întăresc ceea ce știi deja.


Eu numesc asta mediocritate. Se manifesta sub diverse forme, aparențele ei sunt într-un om care și-a acceptat condiția și caută confirmare. Pozează într-un om cu “bani” la 25, 30, 40 de ani care a uitat respectul și cunoaște doar mitocănia, care cheltuie pe credit doar sa arate altora cât de mici sunt pe lângă el.

Am văzut mediocritatea la femei lipsite de valoare, fără principii și standarde. Am văzut mediocritatea la asa ziși “șefi”, plătiți cu bani grei să conducă echipe care nu rezolva nimic, care distrug cariere sau taie aripi la cei care au un potential mai mare ca ei.

Mediocritatea o accepți, o manifești în bula de care te bucuri mereu, pentru că pentru tine, aparentele sunt mai importante ca adevarul.

Nimic din haosul de care vorbeam mai sus, nu o să se limpezească până când nu ne educam să ne cunoaștem pe noi in primul rand. Totul vine de acolo. Trebuie sa învățăm să răspundem la câteva întrebări esențiale, la care toată lumea nu știe sa răspundă, din simplu motiv că doar aleargă și au uitat să mai respire.

Ce vreau eu cu adevărat?(Viziunea)
Ce este important la asta? (Valorile)
Cum voi obține asta? (Metodele)
Ce ma împiedică? (Obstacolele)
Cum voi ști că am succes? (Măsurarea)
Modelul este preluat din carte lui T.Robbins ”Banii: Stăpânește jocul” însă aș adăuga o întrebare: Cine sunt eu? Nu este ușor de răspuns la ea. Mergi pe o structură simplă: Trecut – Prezent – Viitor unde poți include ce vrei tu. Poți să îți scrii o scrisoare pentru tine cel din viitor. Am una scrisă în 2017 și este foarte interesant efectul când o citești peste ceva timp. Testează, nu ai nimic de pierdut!

Acestea sunt întrebările de la care pornești, scrie-le pe o foaie și oferă-ți 60 de minute de liniște fără alte distrageri. De aici apar scopuri și visuri. Dacă nu ai încă răspunsuri, o sa vină, doar nu lăsa nimic la voia întâmplării. Toată nesiguranța pe care o simți va dispărea, iar imaginea ta din oglindă o sa fie mult mai clară.

Când deții controlul asupra deciziilor tale ești mai motivat și energic, atunci îți vin ideile și răspunsurile.

Dacă cunoști pe cineva în același stadiu cu tine sau asemănător cu cel descris, trimite-i și lui articolul. Poate întrebările acestea simple o să-i schimbe viața. Eu de aici am pornit.

Nu sunt atât de nebun să cred că o să dispară acest fenomen numit mediocritate și tot ce vine cu el, dar dacă putem fi mai buni de atât, mai toleranți, altruiști și deschiși cu cei din jur, de ce sa nu o facem? Este sănătos pentru noi și societatea în care trăim.

Vă recomand acest video:

Eu fac, ceea ce tu nu vrei să faci, dar știi că trebuie făcut, să ajungi unde vrei să fii.

Dan PENA


I’m looking for a change,

Dorin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *