Cine ar trebui să-mi fie omul cel mai drag?

Atunci când scriu, am nevoie de o stare, o emoție sau ceva care sa mă scoată la suprafață.

Una din problemele mari ale tinerilor este ca își aleg persoana iubita nepotrivita. Și eu am făcut asta de multe ori, de prea multe ori m-am lăsat indus in eroare de frumusețe, păreri exterioare, ego, credințe false atunci când am ales cu cine să ies de mana pe strada.

După ultimele experiențe, pot spune ca în final contează ce simți. Cum te-ai simțit când ți-a zâmbit? Cat de sincer a fost când te-a privit în ochi și ți-a povestit o întâmplare cu prietenii. De multe ori ai zis “așa e el” și ai mers mai departe, crezând că faci alegerea corectă.

Omul de lângă tine contează enorm, pentru ca el reprezintă micul tău univers, fie că vrei sau nu să accepți asta.

Lângă el simți că poți să crești? Când te strânge în brațe îți găsești liniștea? Viața ta este mai clară când îi ceri sfatul? Uneori îți dă răspunsuri despre tine pentru ca te cunoaște mai bine decât o faci tu?

Dacă la toate astea este un raspuns pozitiv, atunci el/ea este al tau. Nu ai nevoie de păreri exterioare, nu îți trebuie aprobare de la cineva, sunteți împreună pentru ca sunteți mai buni asa. Viața este mai ușoară în doi și vi-o spune cu toată încrederea un om singur.

Următorul pas este sa creșteți împreună și este cel mai frumos, pentru că atunci lași ceva în viața omului de lângă tine, care va fi mereu acolo, o să contezi mereu. Când aduci ceva bun în viața unui om, îl ajuți să se schimbe în bine fără să îi impui asta și se vede cea mai buna varianta a sa. Crede-mă că ai pus o sămânță care va deveni o floare într-o zi.

În timp învață să apreciezi strădania celui de lângă tine. Prea mulți se pierd în proces, văd prieteni, cupluri care se despart după ani de zile și de cele mai multe ori îmi dau seama că oamenii uită.

Pentru ce l-ai iubit pe omul ăla atâta timp, de ce te-ai îndrăgostit de el? Ce te-a surprins la început cel mai tare? Ce a adus bun in viața ta?

Ar trebui sa vă răspundeți la asta, înainte să te întrebi dacă îl mai iubești pe omul de lângă tine. Viata este frumoasa să îți creezi singur probleme.

Știu, nu este ușor, de cele mai multe ori fugim de noi, doar te rog, nu îți construi fericirea pe nefericirea altuia. Iubește omul de lângă tine, aveți nevoie unul de altul. Lângă el/ea o crești și o sa înflorești! La final te las cu un gand, nu al meu, al lui Mircea Eliade:

Întotdeauna când iubim, concepem dragostea ca fiind singura sursă de fericire şi fiind eternă iar persoana iubită fiind iubitul etern. Sunt frecvente expresiile “te iubesc până la moarte”, “te voi iubi mereu”… Dar trecerea timpului aduce cu sine o formă de cunoaştere care ne demonstrează că cele afirmate şi crezute odată cu tărie se spulberă încet – încet în vreme. Apare o altă “dragoste eternă”, un alt “iubit veşnic”. Iubirea rămâne aceeaşi, iubirile se schimbă. Moarte şi înviere. Şi din nou moarte.

A fost o data…

Dorin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *