Nopțile alea prea lungi de care nu scapi

Mulți dintre noi avem acele zile pline în care ne punem în pat, osteniți de o zi care a cerut mai mult de la noi decât ne-am propus.

Te întinzi în pat într-o seară călduroasă de vară și tot ce mai auzi este foșnetul gândurilor tale, care vin şi pleaca, te urcă şi te coboară, îți dau filmele pe care nu le-ai accesat în timpul zilei și începi să te gândești la tine.

Cel puțin, așa pățesc eu. Mintea mea devine o fabrică de idei, de vise nestăpânite, uneori neînțelese chiar de mine pentru că sunt stupide sau efectiv nefolositoare. Însă ce se întâmplă când începi să te gândești la trecut, când ți-ai fi dorit ca anumite evenimente să se fi petrecut altfel, să fi durut mai puțin sau să te fi bucurat mai tare. Pentru că momentele în care am avut o emoție, devin amintiri, iar amintirile umbre ale trecutului, care în lumina lunii încă mai capătă forme când le permitem.

Aseară am privit cerul și mi-am dat seama că sunt binecuvântat, că eu, împreună cu tine şi oamenii extraordinari din jurul nostru pe care îi apreciem și le zâmbim zilnic avem un scop măreț pe pământ.

La prima vedere sună clișeic, dar privește cerul senin, uită-te în continuare spre trecut, la ce ai realizat sau la ce nu ai realizat până în acest moment 0 şi spune-mi că aberez. Am venit pe pământ să avem un job prost plătit sau o carieră extraordinară, să ne luptăm cu tendințele și manipulările societății, să trăim câteva experiențe geniale și la final să ce??? Să ce?? Să încheiem tot procesul ăsta „mirobolant” al creației prin etapa asta numită „moarte”.

Viața nu este despre asta.

Ai 15, 20, 30, poate 40 de ani, încă nu ai aflat pentru ce ești aici, cui îi pasă. Fiecare avem ritmul si etapele noastre, dar asigură-te că zilnic esti cu 0,01% mai bun decât ai fost ieri, că teoria nebuniei nu se aplică în viața ta, iar zona de confort nu mai este o opțiune pentru tine.

Schimbarea este lucrul cel mai sigur

John Maxwell

Adu-ți mereu aminte că ești mai mare decât problemele tale si repetă-ți în minte asta în momentele tensionate. Când pui capul pe pernă, proiectează-ți viitorul și corelează totul cu acțiunile din prezent.

Do your best,

Dorin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *